Taekwondo: The state of the art – Sung Chul Whang, Jun Chul Whang

ppUtgitt av Broadway Books i 1999, er denne boken om verdens mest kjente og populære kampsport en instruksjonsbok som er komplett. Som den første omfattende boken som har kommet ut etter at taekwondo ble kjent og godkjent som en sport internasjonalt er dette en god guide til sporten. Med sine illustrasjoner og beskrivelser av moderne metoder, strategier og taktikker for alt fra taeguk til den olympiske grenen sparring, passer denne boken for alle, fra den ferske aspiranten til den erfarne utøver.

Whangs historie med taekwondo går langt tilbake og flyr høyt:

  • Han begynte sin trening som 6-åring, og ble instruktør som 18-åring.
  • I voksen alder har han jobbet fulltid som advokat, og da denne boken ble utgitt, drev han West Side Taekwondo sammen med sin tvillingbror.
  • Skolen var den gang en av de største taekwondo-skolene i USA.
  • Med sin utbredte bakgrunn innen kampsporten, har Wang maktet å skrive en bok som tar for seg koreansk kampsport til fulle; alt fra sportens historie og filosofi til etikette, rangeringer, belter og treningsrutiner finnes i denne boken.

thumb1Med en kombinasjon av illustrasjoner, forklaringer og de klassiske termene for taekwondo, griper boken leserne helt fra begynnelsen av. I boken finnes de fleste positurer, spark, slag og blokkeringer, med mer. Boken gir jevnt over en følelse av at personen som har skrevet denne treningsguiden forstår alle utøveres utfordringer, og tar dem på alvor. Slik blir boken en hjelpende hånd i utviklingen av egen forståelse av utøvelsen av kampsporten, noe som er en klar fordel for de som gjerne vil lære seg rubbel og bit av taekwondo.

Det viktigste boken har å tilby er kanskje diskusjonen som adresseres i det filosofiske kapittelet. Her åpnes det opp for forfatternes oppfatning av tankeprosesser hos de som utøver sporten, og hvordan de vurderer den sportsfokuserte taekwondoen versus kampsporten. Dette er viktige tanker, spesielt for de unge, ferske utøverne som skal danne seg en mening om hvorfor de ønsker å studere taekwondo.

Comments are closed.