Mortal Kombat X

ее46Mortal Kombat X er et kampspill, der to spillere slåss mot hverandre ved hjelp av forskjellige typer angrep som er avhengig av hvilken karakter du spiller. Dette er et veldig morbid og voldelig spill, og passer kanskje ikke for sarte sjeler. Du kan velge mellom hele 24 karakterer, og noen mange kanskje kjenner igjen er Scorpion, Sub Zero og Raiden. Det har også kommet en del nye karakterer i denne ferske utgaven. Alle disse karakterene har forskjellige måter å slåss på og unike egenskaper, så det å skulle velge den beste er helt individuelt utfra hva man foretrekker. Når du har valgt du en karakter kan du velge mellom tre ulike kampstiler, og disse kampstilene varierer fra karakter til karakter. De valgfrie kampstilene er noe som er helt nytt i Mortal Kombat-serien. Velger du den velkjente Scorpion, kan du for eksempel ved hjelp av kampstilen Inferno tilkalle demoner til å slåss for deg i en kamp. Alle karakterene kan bruke angrepet som kalles “X-Rays” – og ved hjelp av dette røntgenbildet av motstanderen ser du hvor stor skade du påfører han og hvor på kroppen skaden forekommer. Dette angrepet får du tilgang til når du i løpet av en kamp har fylt opp tre streker på energimåleren på skjermen. I tillegg kan spillerne utnytte det som våpen.

Nye og spennende karakterer

I denne utgaven har det kommet flere nye karakterer du kan velge mellom. Cassie Cage er en av dem, og hun er dattera til karakterene Johnny Cage og Sonya Blade. I kamp kjemper hun med knyttnevene i nærkamper, og med pistoler fra avstand. De tre kampstilene du kan velge mellom dersom du velger Cassie er “Hollywood”, “Spec Ops” og “Brawler”. Velger du Hollywood-stilen kjemper hun med solbriller på og bruker knyttnevene og pistoler. Går du for Spec Ops kjemper hun med missiler og lasere, og ved bruk av Brawler kjemper hun på bakken med slåssing og takling. En annen ny karakter er insektile D’Vorah. Hun kan blant annet tilkalle en insektsverm som spiser opp motstanderen. Karakteren Erron Black blir kalt Mortal Kombats Bobba Fett av nettsiden Den of Geek. Han er en leiesoldat med et Western-inspirert utseende. Velger du karakteren Ferra/Torr får du ikke bare èn karakter – men to. Den består av en kvinnelig rytter som sitter på et kjempelignende beist. De to kjemper sammen og de har et bånd likt en mann og hans hest. Torr, beistet, bruker en rød tøymaske som er festet ved hjelp av tau, og som kun avslører et rødt øye. Jacqui Briggs er i likhet med Cassie også datter av en av de gamle karakterene, nemlig Jax. Hun er med i Cassies spesialstyrker. Takahashi Takeda er også, som nevnt, en ny karakter. Han er en ninjakriger som også er med i spesialstyrkene til Cassie. Han har de samme telepatiske evnene som sin far, Kenshi.Han utvikler etterhvert et romantisk forhold til Jacqui. Etter hans mors død, ga faren hans ansvaret for ham til den kjente karakteren Scorpion, som lærte ham å slåss.

Bedre og raskere

ее47Den nye utgaven har fått en veldig god oppgradering når det kommer til grafikk og animasjoner. Den helt nye ninjakrigeren Takeda er et godt eksempel på dette – han utøver angrepene sine raskt og har fått masse gadgets som han bruker i kamp. Det vil si at grafikken blitt såpass god at reaksjonene og kampene går raskere, men at det likevel er kontrollert. Likevel har spillet beholdt mye av sin gamle sjarm, noe som nok settes pris på av den gamle fanskaren, og helt sikkert også den nye. Mortal Kombat X har fått veldig mange positive tilbakemeldinger fra spilleglade mennesker. Redaktøren av Game Informer har uttalt at dette er en av de beste kampspillene på årevis. Peter Brown fra nettsiden GameSpot har uttalt at denne utgaven har den beste kampmekanismen av alle utgavene av spillet. Lucas Sullivan fra underholdningsnettsiden GamesRadar har uttalt at historien i spillet er veldig underholdende, og at stemmeskuespillet og manuset er flott. Det har blitt lansert både på mobil og internett, så det er mulig å spille dette på flere enheter. Mobilversjonen er litt annerledes, da den inkluderer kortspill i tillegg. Kvaliteten på figurene har også blitt kraftig forbedret, noe som nok vil glede mange spillere der ute, da det gjør at spillet føles mer realistisk.

Comments are closed.