Fist of legend

Fist-of-Legend-logoFra den opprinnelige filmen som kom i 1972 med Bruce Lee i hovedrollen, lagde Gordon Chan en reproduksjon av denne filmen i 1994. Jet Li var både en av hovedrolleinnehaverne og produsent i denne nye versjonen.

Karakteren Chen Zhen er en kinesisk student ved Kyoto universitet, hvor medlemmer av den japanske karate-klanen Black Dragon dukker opp i klasserommet for å tvinge ham til å slutte. Både læreren, samt Mitsuko Yamada, som er hemmelig forelsket i Chen, sier seg uenige. Ved å bruke teknikken Chin na overvinner Chen dem uten problemer. Bøllenes sensei Funakochi Fumio skaper orden igjen, samtidig som han er imponert over unge Chens ferdigheter. Fumio er Mitsukos onkel, og etter en kort samtale finner Chen ut at hans mester, Huo Yuanjia, er død etter. Knust reiser Chen umiddelbart til Shanghai.

Ved sin tilbakekomst til Jingwu-skolen, oppdager Chen at hans mesters sønn og hans gamle venn Huo Ting’en har tatt over som skolens mester. Chen besøker den japanske kamsportutøveren Ryoichi Akutagawas dojo for å utfordre ham for å ha beseiret hans gamle mester. Akutagawa tar ærbødig imot Chens utfordring, og blir enkelt slått. Chen innser at det ikke finnes en mulighet for at Akutagawa beseiret Yuanjia, og begynner å mistenke urent mel i posen.

fist-of-legend-2Chen blir utropt som helt etter å ha beseiret Akutagawa, og blir berømt i Shanghai. Elevene ved Jingwu ser på Chen som sin nye mester. I mellomtiden velger Akutagawa å konfrontere general Fujita i den keiserlige japanske hær når han innser at hans kamp var rigget. Generalen dreper brutalt Akutagawa foran en sjokkert ambassadør etter en opphetet krangel, og legger skylden på Chen.

Chen arresteres, og flere falske og motstridene vitnemål avgis, mens retten nekter å godta kinesiske vitner for forsvaret. Mitsuko bevitner at de tilbragte natten sammen, og dette blir godtatt fordi hun er japansk. Chen blir satt fri, men hans angivelige forhold til Mitsuko fører til at han anses som en forræder.

http://youtu.be/fRfCUWazKaY

Comments are closed.