Fearless

fearless-logoDenne kampsportfilmen fra 2006 er et resultat av et samarbeid som har gitt en filmperle av en kinesisk-hong kong film. Jet Li spiller hovedkarakteren Huo Yuanjia, en kampsportutøver som mot slutten av Qing-dynastiet kjempet en tapper kamp for å gjenopprette nasjonalfølelsen og stoltheten til det kinesiske folk. Filmen er løselig basert på Huos historie, og gir et sterkt og varig inntrykk av den kinesiske kamsporten wushu og mange av dens mer enn 120 stilarter. Filmen ble promotert som Lis siste store film om wushu.

Historien viser Huo Yuanjias oppvekst, med en far som nekter sønnen å trene kamsport grunnet astma, til tross for at faren, Huo Endi, driver nettopp en wushuskole. Huo Endi deltar i organiserte kamper, og i én av disse blir han på en amoralsk måte lurt av sin motstander og tamper utfordringen. Huo Yuanjia sverger hevn etter fornedrelsen, og trener i skjul for å gjenopprette familiens ære. Som voksen vinner Huo Yuanjia gang på gang, men han hever seg over det han anser som farens svakhet og familiens skam, nemlig den respekt og forsiktige behandling han gav sine motstanderne.

Fearless2Ikke alle kan leve med berømmelsen, og Huo Yuanjia drikker overdrevent mens han seiler fra utfordringer til slagsmål. En rivaliserende mester, Qin Lei, blir offer for denne skjødesløsheten, og dør under en kamp. Dette tvinger skamfulle Yuanjia til å søke et nytt liv, borte fra byen. Bonden Moon dukker opp, og i egenskap av sin blindhet og sin visdom får han Yuanjia på føttene og tilbake til byen igjen. Klok av skade og med et nytt syn på sin fars syn på kampsporten, bestemmer Yuanjia seg for å kjempe for Kina, i stedet for å utnytte sine evner til egen vinning. Huo Yuanjia blir utfordret til å møte fire utenlandske motstandere, og aksepterer for å få sjansen til å hedre sitt hjemland. Den japanske motstanderens manager forgifter Huo Yuanjia i løpet av utfordringen.

Comments are closed.